Ruggigt smaskiga recept

Vi hjälper dig att lyckas i köket med snabba, lättlagade och populära recept för vardag och fest.

Recepten är alltid genomtänkta och provlagade i Gourmet Fisk Köket för att du ska nå ett gott resultat som möjligt. Välkommen in!

Tina fisk?

Tina fisken på ett så skonsamt sätt som möjligt. Vi rekommenderar att tina fisken i durkslag med en tallrik under i kylskåpet. Man skall undvika att tina fisk i rumstemperatur då det ökar risken för bakterietillväxt.

Tiningsprocessen bör inte forceras av t ex för hög temperatur så att köttet skadas. Bästa sättet att tina fisken på är att lägga fisken i en tättslutande plastpåse och sedan i rinnande kallt vatten eller i ett stort kar med kallt, rent vatten. Skulle man lägga fiskfilén direkt i vatten suger fiskköttet upp vatten och fina smaker går förlorade.

(Källa: Svensk Fisk)

  Fisk

  Ett bra val för dagar då man vill äta nyttigt men inte har så mycket tid för förberedelser. Tinas ej innan tillagning utan lägg fisken direkt i ugnen eller i stekpannan. Passar utmärkt att servera med lite grönsaker, kokt potatis och en klick remouladesås. En given favorit hos både vuxna och barn!

  445 kr/st
  2,5 kg
  Fisk

  Tonfisk är en av de allra bästa fiskarna att lägga på grillen. Grilla den lätt och avnjut med lime och färskpotatis. Funkar även mycket bra i stekpannan!Bitarna är vakuumförpackade och varierar mellan 175-225 g/st.

  299 kr/st
  1 kg
  Fisk

  Kungsflundra är våran vanligaste matfisk som är utmärkt både att steka, panera samt i div gratänger men också i porscherad form. Kungsflundra är ett restaurangnamn på en stor rödspätta över 1 kg, i övrigt är den identiskt med rödspättan i smak. Styckfrysta benfria filéer av Rödspätta.

  595 kr/st
  2,5 kg
  Skaldjur

  Anrättas som marinerad, stekt eller grillad. Varsam hantering, kan lätt bli gummiaktig vid för lång tillagningstid. Serveras med enkla tillbehör så att den fylliga men milda smaken kommer till sin rätt.

  545 kr/st
  1 kg