Fisk

Laxen är en klassisk mat fisk som passar för de flesta tillfällen och tillagningssätt. Kvaliteten, E-trim, på vår lax har gjort den till en av våra absoluta storsäljare. (A till E-trim är kvalitetsmått, där E står för högsta möjliga kvalitet). Perfekt till grillen! ca 180-220/st

799 kr/st
3 kg
Fisk

Det smakrika vita köttet har gjort torsken till en av de allra populäraste matfiskarna. Kokt torsk med skirat smör, pepparrot och potatis är en svensk klassiker. Ryggfiléen innehåller det allra bästa köttet på fisken. Denna produkt är MSC-märkt, vilket innebär att den är fiskad från ett hållbart bestånd.

595 kr/st
2,5 kg
Fisk

Norsk torsk när den är som bäst. Skrei har ett fastare, vitare och mer delikat kött. Precis som vi ser fram emot årets första färskpotatis, ser norrmännen fram emot årets första skrei.  Bara de allra finaste torskarna väljs ut. De förpackas, behandlas och transporteras i enlighet med en definierad standard. Alla som gör det måste vara godkända och registrerade hos Norges sjømatråd. Märket garanterar hög kvalitet och att det är norsk Skrei® (gadus morhua). Skrei är ett kvalitetsmärke och har ett spårbart ursprung och fisket av skrei har grönt ljus av WWF och MSC. Varje år vandrar torsken från Barents hav ner till nord-norska kusten för att leka. Efter den långa vandringen genom kalla klara vatten och hårda strömmar, blir torsken muskulösare. När torsken är framme, kallas den för skrei.

645 kr/st
2,5 kg
Fisk

Kungsflundra är våran vanligaste matfisk som är utmärkt både att steka, panera samt i div gratänger men också i porscherad form. Kungsflundra är ett restaurangnamn på en stor rödspätta över 1 kg, i övrigt är den identiskt med rödspättan i smak. Styckfrysta benfria filéer av Rödspätta.

595 kr/st
2,5 kg
Fisk

Tonfisk är en av de allra bästa fiskarna att lägga på grillen. Grilla den lätt och avnjut med lime och färskpotatis. Funkar även mycket bra i stekpannan!Bitarna är vakuumförpackade och varierar mellan 175-225 g/st.

299 kr/st
1 kg
Fisk

Svärdfisken har ett mycket fast och fint kött som går att tillreda på alla tänkbara sätt.

349 kr/st
1 kg
Fisk

Rödingen är en gammal svensk favorit. Den har ett delikat rödrosa kött som lämpar sig utmärkt att steka i panna, ugnssteka, grilla eller grava. Vår röding är filéad med en skinnsida kvar vilket gör att fisken håller ihop bättre vid tillagning.

997 kr/st
2,5 kg
Fisk

Gösen har ett magert men samtidigt fast kött vilket gör det en väldigt bra matfisk för både grillning och stekning. Gösen är bland de mest smakrika sötvattenfiskarna. En klassisk svensk matfisk som passar såväl till vardags som till fest.  Kan innehålla ben.

747 kr/st
2,5 kg
Fisk

Sejen är en ypperlig matfisk med stora möjligheter till variation. Fördelarna med sej är många: det är lätt att få tag på sej året om och den befinner sig inom säkra biologiska gränser. Köttet är fast och fint och lämpar sig utmärkt för de flesta tillagningssätt. Sej kan med fördel substitueras för torsk i de flesta recept. Denna produkt är MSC-märkt, vilket innebär att den är fiskad från ett hållbart bestånd. Om ni är fyra personer i familjen räcker förpackningen till ca 6 middagar.

550 kr/st
2,5 kg
Fisk

Ett bra val för dagar då man vill äta nyttigt men inte har så mycket tid för förberedelser. Tinas ej innan tillagning utan lägg fisken direkt i ugnen eller i stekpannan. Passar utmärkt att servera med lite grönsaker, kokt potatis och en klick remouladesås. En given favorit hos både vuxna och barn!

445 kr/st
2,5 kg
Fisk

Denna produkt är ypperlig för sushi! Tonfisk är en av de allra bästa fiskarna att lägga på grillen. Grilla den lätt och avnjut med lime och färskpotatis. Funkar även mycket bra i stekpannan. Denna produkten är godkänd utav WWF. Tonfisk Saku Sashimi kvalité.

559 kr/st
0,8 kg
Fisk

Hälleflundran är havets absoluta Rolls Royce. Känd för sitt välsmakande kritvita kött också en populär fisk på finare krogar.  Passar utmärkt för kastrullen, ugnen eller grillen. Tänk på att tillaga hälleflundran snabbt, för lång tillagningstid kan resultera i torrhet. Kotlettbitar, Styckfrysta.

1194 kr/st
3 kg
Fisk

Marulken är en av havets verkliga läckerheter. Den har ett magert och fast vitt kött som påminner något om hummer i smaken. Marulk brukar vanligtvis serveras grillad eller halstrad men passar till de flesta tillagningssätt.

1194 kr/st
3 kg
Fisk

Rödingen är en gammal svensk favorit. Den har ett delikat rödrosa kött som lämpar sig utmärkt att steka i panna, ugnssteka, grilla eller grava. Vår röding är filéad med en skinnsida kvar vilket gör att fisken håller ihop bättre vid tillagning.

1122 kr/st
2,5 kg
Fisk

Rödtungan är en mycket uppskattad matfisk. En av dom finaste plattfiskarna med magert vitt kött. Filéerna är utmärkta till att smörsteka, panera eller göra rullader på. Rödtungan är en förnämlig fisk och mycket smakrik!

645 kr/st
2,5 kg
Fisk

Bergtunga är en mycket fin matfisk. Den liknar såväl sjötunga, som rödtunga i smak, men är liksom rödtunga är den lite lösare i köttet.

745 kr/st
2,5 kg
Fisk

Sjötungan är en av de allra finaste och mest luxuösa fiskarna. Köttet är vitt, fast och har en utsökt smak.

1247 kr/st
2,5 kg
Fisk

Den mest uppskattade plattfisken av dom alla kanske.

1122 kr/st
2,5 kg
Fisk

Sill och strömming har samma latinska namn. Strömming fiskas i Östersjön och sill på västkusten. Smak och konsistens är i princip identiska.

595 kr/st
5 kg
Fisk

Hoki är en omtyckt matfisk som är släkting till vår Kummel. Hoki liknar torsken både i smak och konsistens.

750 kr/st
5 kg
Fisk

Smaken är kraftig och särpräglad. Makrill kan tillagas på en mängd sätt. Stekt filé är mycket gott, liksom rökt och inkokt.  

600 kr/st
5 kg
Fisk

Gourmet Fisks lax kommer från en av världens modernaste fiskodlingar i Norge. Processen görs i huvudsak för hand. Detta gör laxen till en förstaklassens norskt hantverk. Du kommer uppleva detta på konsistens smak och lukt. Vår lax kan med fördel även ätas rå till sashimi, sushi, carpaccio eller laxtartar. Varje måltid gjord med Gourmet Fisks lax kommer att bli en succé! Gourmet Fisk rekommenderar verkligen denna produkt. Alla bitar är skinn och benfria samt förpackade i perfekta portionsbitar. Du kan plocka upp en och en bit ur lådan precis när det passar dig. Varje bit är vakuumerad vilket garanterar dig en fantastisk smakupplevelse.Om ni är fyra personer i familjen räcker fiskfiléerna i förpackningen till ca 4 middagar.

1197 kr/st
3 kg
Fisk

Kungsfisk kallas också för uer, havsabborre eller rödfisk.

650 kr/st
5 kg
Fisk

En mycket god och prisvärd fisk med fast vitt kött.En ryggfile av fin kvalité styckfryst i portionsbitar.

495 kr/st
2,5 kg